torsdag 28 januari 2010

Regeringens politik funkar...

Trots ett uselt 2009 finns det anledning att glädjas - det kunde nämligen vara mycket värre. Av 15 länder som var EU innan östutvidgningen ligger Sverige i den absoluta toppen på att klara sig, skriver Dagens Industri.

onsdag 27 januari 2010

Ny rapport från MUF

Vi går mot ett historiskt val. Alliansens jobblinje står mot de rödgrönas bidragslinje. Utfallet i valet kommer påverka Sverige lång tid framöver. MUFs 1:a vice ordförande André Assarsson lanserar imorgon onsdag Moderata Ungdomsförbundets nya rapport inför valet på plats hos MUF-Linköping. Du kan följa allt LIVE på muf.se!

Tidigare har MUF lanserat en rapport som granskade Vänsterpartiet och deras mörka baksidor.

måndag 25 januari 2010

HP - onsdagen

Det handlar om de ungas framtid

Efter att ha läst socialdemokraten Jennie Nilssons inlägg i HP 12/1 kan man konstatera att det är lätt att raljera över regeringens politik när man sitter i opposition. Vad hon glömmer att nämna är att sedan alliansregeringen tillträdde 2006 har målet varit att få fler iarbete och färre i utanförskap. Som ett led i denna målsättning har regeringen vidtagit en rad åtgärder för att även ungdomar skall ges möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Genom att halvera socialavgifterna för personer under 26 år har det till exempel blivit lättare att anställa ungdomar.

Jennie Nilsson har helt rätt i att S vill sänka löneskatterna för arbetslösa ungdomar med sammanlagt 1,4 miljarder kronor, men hon glömde att nämna att man samtidigt gör en avgiftshöjning på bredden, som kostar företagen 10,4 miljarder om året. Hon glömde också att nämna att socialdemokraterna har för avsikt att chockhöja skatterna för vanliga låg- och medelinkomsttagare med över 10 miljarder kronor om året om man kommer till makten efter valet. Hur stor skattehöjningen blir när V och MP sagt sitt törs man inte ens tänka på, men troligtvis landar höjningarna på 12-13 miljarder, vilket är idet närmaste ofattbart.

Till följd av det försämrade arbetsmarknadsläget presenterade regeringen ihöstas ytterligare satsningar på ungdomar i budgetpropositionen för 2010. Bland annat satsas det ytterligare resurser på att förstärka jobbgarantin för ungdomar, där stöd till start av näringsverksamhet, möjlighet att studera på deltid och arbetslivsinriktad rehabilitering utgör viktiga delar, liksom den nya aktiveringsinsatsen Lyft. Ungdomar kommer också att kunna ta del av en förstärkt matchningsverksamhet med personliga coacher tidigt i en arbetslöshetsperiod.
Som ett komplement till den utbildning som erbjuds inom jobbgarantin för ungdomar i dag avser regeringen också att införa en extra studiemotiverande insats för arbetslösa ungdomar som inte avslutat sin grundskole- eller gymnasieutbildning. Detta sker i form av en riktad satsning på utbildningsplatser inom folkhögskolorna.

Alliansen har gjort en hel del för att bryta utanförskapet för ungdomar, med sänkta arbetsgivaravgifter, nystartsjobb och förstärkta utbildningsinsatser som viktiga delar. Hur vi ska få fler unga människor att gå från utanförskap och bidrag till arbete är fortsatt en viktig fråga för oss moderater. Det är på tiden att vänsterkartellen tar klivet fram och redogör för sin syn på hur ungdomar skall ges förutsättningar att komma i arbete.

Jenny Petersson (M), vice förbundsordförande i Moderata Ungdomsförbundet, Riksdagskandidat (M) 2010

God morgon!

Fredrik skötte sig bra! undrar när Alliansen är fatt Vänsterexperimentet i opinionen?

söndag 24 januari 2010

Fredrik vinner i längden...

I kvällens Agenda var det dags för partiledardebatt... och jag måste säga att Fredrik vann mot Mona.

Jag borde räknat hur många gånger var Fredrik och Mona sa ordet finanskris... För Mona verkar finanskrisen vara frånvarande...
Fredrik har en större trovärdighet att leda ett land under kris. Jag tror att Sahlin kommer att få problem i kommande debatter om hon måste vänta till april med att kunna ge besked till väljarna om hur S ska kunna finansiera alla satsningar. Jag undrar vem hon kommer att svika först?

fredag 22 januari 2010

Mona Sahlin - dagens bästa Allians kampanjare

Mona Sahlins Louis Vuitton väska, som hon hade med sig under onsdagens partiledardebatt, har skapat en stor diskussion i media, Aftonbladet och Expressen rapporterar om detta.

Det borde finnas viktigare saker att fokusera än en väska - jag bryr mig inte vad eller vart Mona köper sina saker, eller vad hon fått i present.

Det vore bättre om media granskade vad Mona och hennes politk innebär för svenska folket.

Mona gjorde bra ifrån sig ang jobbskatteavdraget i SVT:s morgonsoffa. Missa inte KG:s totala sågning efter intervjun... Hans avslutning är fantastisk ang sjukförsäkringsdebatten... "man (S) ska ju tillsatta en parlamentarisk utredning och det vet vi ju att sånt tar tid och väldigt ofta anväds det för att skyla över motsättningar "

torsdag 21 januari 2010

Obama tackade Borg

Obama tackade Borg om detta skriver SvD om idag

Någon timme innan USA:s president Barack Obama i förra veckan presenterade den nya avgiften för banker fick svenska finansdepartementet ett ovanligt samtal från Washington. –Amerikanska regeringen ville tacka för värdefull inspiration, berättar en stolt svensk finansminister.

Kul att Borg delar med sig av sin fantastiska kunskap. Det känns stabilt med Fredrik Reinfeldt som statsminister och Anders Borg som finansminister.

MUF störst igen!

Wohoooo - MUF störst igen!

Enligt Ungdomsstyrelsen är Moderata Ungdomsförbundet det största politiska ungdomsförbundet... Se Niklas Wykmans kommentarer på MUF.se

Efter helgen kommer det solsken..

Efter helgen är det dags för lön....

De senaste åren har alliansregeringen konsekvent arbetat för att sänka skatten för svenskarna och därigenom gjort det mer lönsamt att arbeta.

Detta har varit och fortsätter att vara ett viktigt inslag i ambitionen att stärka arbetslinjen. På jobbskatteavdrag.se kan du räkna ut ditt jobbskatteavdrag.

tisdag 19 januari 2010

Framtidsvalet 2010

Sverige är ett bra land att leva i och för att det ska fortsätta att vara så i framtiden måste vi klara jobben. Det finns fel och problem som måste rättas till för att fler människor ska kunna gå från utanförskap till jobb.

Hur skapar vi den bästa framtiden? Blir Sverige bättre av arbete eller av bidrag? Blir Sverige bättre av Alliansen eller med Vänsterexperimentet? Den 19 september avgör väljarna om vi ska bli ett föregångsland byggt på arbete eller om vi ska halka efter med vänsterexperimentets bidragslinje.

Om arbete lönar sig mindre och företagande blir svårare och om bidragen höjs och statens ekonomi sköts dåligt hur ska det då bli pengar till välfärden?

Arbetslinjen har gjort att tiotusentals har kunnat gå från förtidspensionering, sjukskrivning eller arbetslöshet till egen försörjning trots finanskris men det är nu när det vänder uppåt den behövs mer än någonsin. I framtidens Sverige krävs det att reformerna uppmuntrar till jobb. Att gå från bidragsberoende till arbete gör verklig skillnad för den enskilde och i dess plånbok.

måndag 18 januari 2010

Läsvärt under dagen

Hittade en mycket läsvärd text hos Mary om pensioner och jobbskatteavdrag.... äpplen och päron

Varför skulle Socialdemokraterna plötsligt börja gynna pensionärerna, undrar Sanna Rayman. En mycket bra fråga tycker jag. Varför skulle de? De har inte gjort det innan, de hade tolv år på sig.

Fantastiska måndag

Idag väntar en som vanligt riktigt spännande och fantastisk dag! Jag ska snart iväg till jobbet – arbetslinjen, sedan är det dags för morgonmöte med Moderata Ungdomsförbundets Centrala kansli. Sedan återgår jag till kontoret för jobba, efter jobbet ska jag försöka träna, det blir ett besök i gymmet. Efter en dag med jobb, möten och träning får jag hitta på något riktigt kul…

söndag 17 januari 2010

Västerås

I går var jag i Västerås på stämma med Moderata Ungdomsförbundet i Västmanland. Det var en riktigt trevlig stämma. Det märktes att Moderata Ungdomsförbundet i Västmanland är redo för valrörelse och längtar efter framtiden. Jag talade om framtidsvalet 2010!

Den 19 september är det dags - Den 19 september avgör väljarna om vi ska bli ett föregångsland byggt på arbete eller om vi ska halka efter med vänsterexperimentets bidragslinje.

På kvällen började jag titta på Michael Rupperts film Collapse, såg färdigt den i morse. En dokumentär om olja och vårt beroende av den… Filmen berättade på olika sätt varför och hur den globala oljeproduktionen når sin topp, för att sedan stadigt minska och aldrig öka igen. I filmen hyllade Michael Cuba, helt sjukt! Men helt klart sevärd.

torsdag 14 januari 2010

MP överlyckliga i denna stund?

Bilfabriken Saab läggs ner i Trollhättan och elpriset har nått rekordnivåer .

Det måste vara ett dröm scenario för miljöpartister - eller vad tror du?

onsdag 13 januari 2010

Sååå onödigt - Obduktionen visar på friska vargar

De vargar som fällts i vargjakten är friska och välnärda, rapporterar Ekot.

När omkring hälften av de vargar som skjutits under licensjakten har obducerats har Statens veterinärmedicinska anstalt inte hittat några tecken på sjukdomar eller missbildningar.Arne Söderberg på SVA säger till Ekot att vargarna dessutom verkar vara i fin kondition, de är välnärda och har gott om mat i matsäcken. Undersökningarna visar att vargarnas främsta föda är älg. Även rester av rådjur och hare har hittats.

Jag som inte skrivit ngt om vargjakten... nu är det dags för mig att klargöra vad jag tycker.

Vargstammens storlek beräknades nyligen till 230-250 individer. Regeringen beslutade att införa en licensjakt på varg för att begränsastammen till högst 210 vargar... Hur fasen kom man fram till siffran 210? Hur står just 210 individer upp för den genetiska mångfalden...

Jag blir även dubbelt såååå trött då att det visar sig att det är friska vargar som jägarna skjutit... Eller rättare sagt de sköt på all varg de såg... Det är ju helt galet att jägarna inte valt att fokusera på de aggresiva eller genetiskt svaga individerna med inavelsproblem.

Jag tycker att jakten på varg som saknar en vetenskaplig grund inte borde ägt rum från allra första början.

En ny jakt i framtiden låter som en dålig dålig idé - låt bli vargen.

Cristina ser till att vi inte gömmer och glömmer någon...

Den nya sjukförsäkringen får fler tillbaka i arbete http://www.regeringen.se/sb/d/12399/a/137834

Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) presenterar i dag en rapport som visar att rehabiliteringskedjan förkortar sjukskrivningarna och att fler återgår i arbete.
- Det är glädjande att den nya sjukförsäkringen får människor tillbaka i arbete. I dag ligger ökat fokus på rehabilitering och hjälp att komma tillbaka genom tidiga insatser, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson.

ISF:s rapport har utvärderat effekterna av de fasta tidpunkterna för prövning av arbetsförmågan som genomförs efter 91 och 181 dagars sjukskrivning. Resultatet är att fler återgår i arbete på såväl hel- som deltid och att sjukskrivningstiderna blivit kortare.

- Den nya sjukförsäkringen handlar i grunden om synen på människan. Alla ska få rätt stöd, vård och rehabilitering för att kunna komma tillbaka och få möjligheten att känna sig behövd i samhället, fortsätter hon.

De nya reglerna infördes 1 juli 2008 för att bryta den passivitet inom sjukförsäkringen som hade lett till den höga sjukfrånvaron och den höga andelen förtidspensionärer.

tisdag 12 januari 2010

Lägga ner?

Då var det dags igen... Halmstad & Co... dags att lägga ner?

Hallandsposten skriver... Nya bekymmer har dykt upp för kommunens evenemangsbolag Halmstad & Co. Det gäller ett samarbetsavtal om artistbokningar till marinfestivalen som förra vd:n Anja Kreivi tecknade 2009 .

Då vållade avtalet kritik från de lokala företagen inom nöjesbranschen, eftersom de inte fick chans att lämna anbud och i vissa fall inte fick svar på sina offerter, innan bolaget gjorde upp med ett företag i Stockholm.

Nu kan det visa sig att samma företag har option (företräde) även till artistbokningarna under marinfestivalen den här sommaren. Det luddigt skrivna avtalet ger utrymme för olika tolkningar av vad som egentligen gäller.

Vi Moderater har ett särskilt ansvar att lösa samhällsproblem och prioritera skattepengar rätt. Vi har lovat väljarna att satsa på tryggheten, skolan och omsorgen. Det har vi bara råd med genom att fler Halmstadbor jobbar när det blir mer lönsamt att arbeta.

Skattehöjningen som skett i Halmstad rimmar dessutom särskilt illa med att kommunen driver ett bolag som Halmstad & Co som flyttar på turistinformationen för flyttens skull, arrangerar en marinfestival för miljontals kronor... Nä, dags att lägga ner Halmstad & Co?

måndag 11 januari 2010

Från årsskiftet måste alla landsting och regioner i Sverige införa ett vårdvalssystem. Syftet med den nya lagen är att ge patienterna rätt att välja vilken vårdgivare de vill gå till när de behöver primärvård.

Det betyder att medborgarna själva fritt får rätt att välja vårdgivare i primärvården, alltså vilken vårdcentral eller klinik man vill gå till... Det är valfrihet!

I Halland har vi haft vårdval sedan 2007. I Halland har både offentliga och privata antalet vårdenheter ökat sedan 2007 då invånarna fritt började välja vårdrådgivare... valfrihet :)

torsdag 7 januari 2010

Så ska 2010 bli ett fra(m)tidsår

I dagens aftonbladet skriver Per Schlingmann: Större frihet, mer jämlikhet och fler poliser i Moderaternas Sverige.

Hur skapar vi den bästa framtiden? Blir Sverige bättre av arbete eller av bidrag? Blir Sverige bättre av Alliansen eller med Vänsterexperimentet? Den 19 september är det val då avgörs det, men redan nu vet vi att det är arbetslinjen mot bidragslinjen.

fredag 1 januari 2010

God fortsättning på det nya året!