lördag 26 december 2009

God morgon, precis som igår tog jag mig en ordentlig skönhetssömn idag. Och precis som igår var jag ute och joggade, helt underbart att ta en joggingtur i Mellbystrand. Vila och jogging är perfekt för att orka med dagens besök på rea:n och kvällens utgång.

Det är nämligen som så att jag min bror Oskar och hans sambo Elin ska till Halmstad och några minuter för att kolla in rea:n.. Ska inom olika sportbutiker eftersom jag behöver ett ny skidjacka.

I kväll åker jag till Älmhult, det är tydligen många som ska ut idag, så vi var tvungna att köpa förköps biljetter - ser fram emot en kul kväll.

fredag 25 december 2009

Önskar alla en fortsatt God Jul

Folk fängslas i Kina för att de kämpar för mänskliga rättigheter och Barack har Mao i granen

Litteraturprofessorn och författaren Liu Xiaobo är veteran bland Kinas oppositionella. Han dömdes till fängelse redan efter demonstrationerna vid Himmelska fridens torg 1989, som fick en blodig upplösning.

Förra året var Liu, som fyller 54 år på måndag, en av huvudförfattarna till manifestet Charta -08 som krävde omfattande reformer. Manifestet spreds på internet den 10 december, 60-årsdagen av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Domen mot Liu föll på juldagen.

Kinas främste regimkritiker Liu Xiaobo har fått sin dom, elva års fängelse för att ha "uppviglat till att undergräva statens makt", samtidigt på andra sidan jorden har Barack Obama pyntat sin julgran…I granen dinglar den Kinesiske kommunistledare Mao Zedong. Det är ganska osmakligt att pynta granen med Mao Zedong. Under diktatorn Mao Zedong genomfördes omfattande folkmord där Kulturrevolutionen och Det stora språnget är de mest kända.

tisdag 22 december 2009

Socialen säger nej till en jul hemma

Aftonbladet skriver... Fridas mamma får inte fira jul med barnbarnen.
Pappa dödade mamma. Nu får barnen inte fira jul med sin släkt.
– Socialen säger att de ändå är för små för att förstå att det är jul, säger mormor Anne-Marie Stenberg.

Visst är det bra lustigt ibland... visssa gör allt för att fira jul med sina nära och kära, men hindras av socialen...Det är helt absurt!

Nu lackar det mot jul. En viktig sak som alla har möjlighet att göra inför julen är att tänka på barnens bästa. Det kan handla om att vuxna tar ansvar för sina handlingar. Det gör ont ända in i själen när jag läser i olika medier och hör på radion och TV om hur barn far illa på olika sätt. Det kan vara allt ifrån vuxna som beter sig för jä-igt mot barn, barn som saknar ett hem mm.

Fredriks jultal

I går var jag och lyssnade på Fredrik Reinfeldts jultal - äntligen!

Jag måste säga att Fredrik får bra betyg på sättet talet framfördes men även när det gäller innehållet. Tron på Sverige och framtiden var tydlig.

”Oppositionen lovar allt till alla, baserat på finansiering som de döljer”
Nästa år står arbetslinje mot bidragslinje - ansvarstagande mot populism.
När statsminister Fredrik Reinfeldt höll jultal levererade han hårda klappar till oppositionen.
– De lovar allt till alla, baserat på finansiering de döljer, sa Reinfeldt.

Jultalet finns på moderaternas hemsida - lyssna och njut.

måndag 21 december 2009

SvD - PRO måste bestämma sig för vad de vill

Varje torsdag möts jag av skyltar som det står "PRO lika skatt för lika lön". Det skulle lika väl kunna stå rösta rött i nästa val... För PRO är allt annat än opartiska.

I SvD skriver Stefan Attenfall en bra replik till PRO:s ordf.

Pensionärernas villkor har försämrats med alliansregeringen, menar PRO:s ordförande Curt Persson (11/12) och gör sig till megafon för S, snarare än för pensionärerna.

Persson måste bestämma sig. Vill han att pensionärerna ska få sänkt skatt nästa år och högre pensionsutbetalningar på sikt – eller att pensionärerna ska få sämre utveckling av pensionen och betala högre skatter, bara de betalar lika hög skatt som en lönearbetare?

S visade under tolv år vid makten ingen vilja att sänka pensionärernas skatt. Det är först med alliansregeringen som pensionärskollektivet genom kristdemokraternas ansträngningar fått 5,5 miljarder i sänkt skatt.

Men jag förstår många pensionärers frustration. Jobbskatte-avdragets poänger är svåra att förklara. Det handlar dock om ett enkelt samband; när det bättre lönar sig att arbeta, är det fler som söker arbete. Det leder i sin tur till större skatteintäkter och lägre utgifter i form av a-kassa och socialbidrag, vilket ger mer resurser till välfärdens kärna – liksom möjligheten att sänka skatter. När fler arbetar och löneutvecklingen blir bättre, blir också uppräkningen av pensionerna högre. Det tycker jag att vi de senaste två åren har bevisat, då uppräkningen varit högre än på länge. Det som är bra med skattesänkningen är att den hänger med också när pensionerna åter börjar stiga när konjunkturen vänder.

Kristdemokraterna har slagits för sänkta skatter för pensionär-erna, särskilt de med de lägsta inkomsterna. 5,5 miljarder är ett gott förhandlingsresultat givet utgångsläget. Sänkt skatt är en fortsatt prioritet för oss. Men om Curt Persson fått råda hade Sveriges pensionärer de senaste tre åren haft en socialdemokratisk regering. Med en sådan hade de fått se i stjärnorna efter en skattesänkning.

Istället har han fått en regering som sänker skatterna för pensionärerna och som skött ekonomin under högkonjunktur på ett sådant sätt, att vi nu kan värna kärnan i välfärden under den lägsta av lågkonjunkturer. Jag tror att Curt Perssons medlemmar uppskattar det.

STEFAN ATTEFALL

gruppledare för Kristdemokraterna i riksdagen, ordförande i riksdagens finansutskott

onsdag 16 december 2009

så jäkla bra...

ANMÄLD. Nu svarar företaget som anmäldes för könsdiskriminerande reklam av riksdagsledamoten Hillevi Larsson (s). Företaget anmäler Hillevi Larsson för att hon valt att “framträda urringat i marknadsföringen av ett politiskt parti”.


Politikerbloggen berättade i går att företaget Panlegis anmälts till Reklamombudsmannen av riksdagsledamoten Hillevi Larsson.

fredag 11 december 2009

Fredags film - Mona fifflar

Fredrik Reinfeldt - årets europé

Statsminister Fredrik Reinfeldt utsågs på torsdagen till Årets europé av den franska affärstidningen Tribune. Fjolårsvinnaren, Frankrikes president Nicolas Sarkozy, halkade ned till nionde plats.

Tribunes ranking görs varje år. Juryn består av journalister i Bryssel från EU:s medlemsländer.

onsdag 9 december 2009

Arbetsförmedlingens prognos för 2010 och 2011

Arbetsförmedlingens prognos för 2010 och 2011. Prognosen visar att den värsta nedgången på arbetsmarknaden har passerats. Nedgången av sysselsättningen bromsar in kraftigt under år 2010 och upphör under andra halvåret 2010. Arbetslösheten år 2010 beräknas bli 9,4 procent och förväntas 2011 sjunka till 9,1 procent.

http://clients.eframe.se/arbetsformedlingen/091209/

söndag 6 december 2009

Gråa söndag - Andra advent

Idag blev det en sen start på morgonen :). Men sedan dess har jag varit igång, det har städats, tvättats, lunch och fika med Anna N. Nu har jag skrivit några artiklar och ringt en massa samtal till fantastiska människor i Moderata Ungdomsförbundet :).

Snart ska jag hem och tända andra ljuset :), få önska er alla en trevlig andra advent!

fredag 4 december 2009

Underbara fredag

God morgon, idag var jag uppe med tuppen och startade dagen med träning. Fantastiskt uppfriskande med träning på morgonen.Nu känner jag mig pigg och fräsch för en dag på jobbet!

I går var det "Jul" med Jarl Hjalmarson Stiftelsen. Måste bara skriva några rader om Jarl Hjalmarson Stiftelsen och det fantastiska jobb de gör. Jarl Hjalmarson Stiftelsen grundades 1994 för att bidra till den frigörelsekamp som inleddes när Berlinmuren föll vid slutet av 1980-talet. Målet för stiftelsens verksamhet är att stödja den globala utvecklingen mot frihet, demokrati och marknadsekonomi samt att främja Europas integration för fred och samarbete.

torsdag 3 december 2009

Angående den debatt som pågår... nej, svårt sjuka ska inte tvingas jobba..

Husmark Pehrsson: "Svårt sjuka ska inte tvingas jobba"

Svårt sjuka personer ska inte tvingas ut på arbetsmarknaden. ”Vi månar om den gruppen”, säger socialförsäkrings- minister Cristina Husmark Pehrsson. I stället ger hon nu Försäkringskassan i uppdrag att se över hur reglerna tillämpas.

En rad specialistläkare slår larm på onsdagens DN Debatt. Enligt dem tvingar det nya systemet ut svårt sjuka cancerpatienter från sjukförsäkringen ut på arbetsmarknaden. Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson säger dock att regeringen är glasklar i frågan – så ska det inte vara. Hon ska i stället ge Försäkringskassan i uppdrag att se över hur reglerna tillämpas.

"Min uppfattning är att är man svårt sjuk och inte har arbetsförmåga så ska man inte prövas mot hela arbetsmarknaden. Med anledning av detta vill jag säga två saker. Jag kommer att ge ett uppdrag till Försäkringskassan att göra en analys av hur domstolarnas utslag stämmer överens med de tillämpningsföreskrifter som Försäkringskassan skriver utifrån lagstiftningens intentioner", säger Cristina Husmark Pehrsson till DN.se. Hon lovar också att bjuda in debattartikelns författare till ett samtal där hon ska ”lyssna noga på vad de säger”. Enligt den information hon har fått har nämligen Försäkringskassan varit i kontakt med onkologer och parterna har varit tämligen överens vad gäller rehabiliteringskedjan. Är man inte det nu vill socialförsäkringsministern få veta det.

Känner du att lagstiftningen är tydlig nog?
"Intentionerna är glasklara. Svårt sjuka och cancersjuka har, efter ett års sjukskrivning, möjlighet till fortsatt sjukpenning på 80 procent utan bortre parentes. Det visar att vi månar om den här gruppen. De som inte är så svårt sjuka har 75 procent på två och ett halvt år. För de som lämnar sjukförsäkringen efter denna tid och är fortsatt sjuka ska heller inte gå över till arbetsförmedlingen som andra ska", säger Husmark Pehrsson. "De som står under vård och behandling - eller är psykiskt sjuka - och vars hälsotillståndet faktiskt kan försämras av att delta en arbetsintroduktion ska bli bedömda att vara kvar i sjukförsäkringen. Intentionerna är väldigt tydliga."

Det är alltså Försäkringskassan som tillämpar lagen fel?
"Jag har inte och får inte ha en uppfattning om det. Därför tycker jag att det kommer att bli bra för både oss som lagstiftare och för Försäkringskassan som tillämpare att få tydlighet i detta när vi nu ska se över de domar som kommit. Det är alltid så vid början av en ny lagstiftning eller nya reformer att det ofta krävs ett antal domar för att få en praxis."

Cristina Husmark Pehrsson kan inte ge ett exakt svar på när situationen kan väntas förändras för dem som hamnat i kläm mellan lagstiftning och praxis. Hon utgår dock från att diskussionen i allra högsta grad nu förs på Försäkringskassan inklusive hur man gör sina tillämpningar av lagstiftningen ”med tanke på att tiden har gått och man har fått viss erfarenhet”. DN.se har sökt ansvarig person på Försäkringskassan.

onsdag 2 december 2009

Längtar till havet och Halmstad

Bildspel till The Drums Let´s go surfing. Fotografier tagna av Mariette Svensson, mariettes@spray.se Högre Fotografisk Utbildning Kulturama