onsdag 28 oktober 2009

Men vad vill Mona?

När Mona hade talat i mer än en halvtimme var forfarande fokuset motståndarna, Alliansen och Fredrik Reinfeldt... Tröttsamt!

Främst gav Mona kritik mot skattesänkningar.

Vad Mona Sahlin vill, är fortfarande en gåta?

söndag 25 oktober 2009

Stort tack för förtroendet!

Jag är glad och tacksam över att ombuden på Moderaterna i Hallands nomineringsstämma igår röstade fram mig till att stå som nummer tre på riksdagsvalsedeln.

Stort och varmt tack för förtroendet - med entusiasm ser jag fram emot riksdagsvalet 2010.

HP Jenny Petersson på väg till riksdagen!

Nu kör vi! Vinna 2010!

Hallandsmoderaternas riksdagsvalsedel är fastställd

Efter presentationerna gick stämman till omröstning och ombuden fick var och en göra en egen valsedel. Resultatet av detta sammanräknades och utgjorde stämmans beslut.... Mer info finns på Hallandsmoderaternas hemsida.


1. Henrik von Sydow, riksdagsledamot, 34 år, Halmstad

2. Anne Marie Brodén, riksdagsledamot, 53 år, Laholm

3. Jenny Petersson, politisk sekreterare, 29 år, Halmstad

4. Mikael Svensson, traktör, 53 år, Falkenberg

5. Marianne Kierkemann, riksdagsledamot, 59 år, Särö

6. Mikaela Waltersson, verksamhetschef, 37 år, Kvibille

7. Michael Cassaras, entreprenör, 49 år, Åsa

8. Thomas Jönsson, lantbrukare, 51 år, Laholm

9. Marita Johansson, boendekonsult, 50 år, Varberg

10. Kalle Sundvall, administrativ chef, 40 år, Onsala

11. Bo Gunnar Åkesson, kyrkoherde, 61 år, Hyltebruk

torsdag 22 oktober 2009

Hon är ingen EU-stjärna

Margot Wallström pekas ut som förlorare i ny bok Hemma i Sverige framställs Margot Wallström ofta som en fulländad politiker. I Bryssel är hon en riktig loser... läsvärt i dagens Aftonbladet

”Den fina titeln och höga rangen har inte stått för motsvarande reellt inflytande”, skriver journalisten Emily von Sydow i sin nya bok.

Man kan hoppas att den nye kommissionär som regeringen kommer att utse senare i år kommer att göra ett betydligt större och bättre avtryck i unionen.

måndag 19 oktober 2009

SD - om att göra skillnad på människor och människor

Helt rätt Fredrik Reinfeldt!!Öppenhet mot andra länder, nyfikenhet på det nya och tolerans mot det som är annorlunda har gjort Sverige svenskt...

Jimmie Åkersson i dagens Aftonbladet.... DU gör skillnad på folk och folk. Vissa är inte välkomna i... rasisternas samhälle och erkänna...ndet av alla människors lika värde ersätts med rasgruppens intressen....

Citat från Jimmies artikel i aftonbladet....

"En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden."

Herregud, undrar om SD:s väljare läser denna text? postmoderna, okofoba västvärlden? - ordbok ngn?


måndag 12 oktober 2009

klockrent av NA

S vill bygga upp ett parallellt utbildningssystem, där studenterna inte lånar pengar från CSN utan får olika bidrag och ersättningar medan de pluggar. 20-24-åringar som läser in gymnasiet ska kunna få "ungdomslyftsersättning" eller aktivitetsstöd, och 25-55-åringar ska kunna få utbildningsbidrag. Det är ett idiotsäkert sätt att stoppa upp genomflödet i utbildningen. Varför jobba hårt på gymnasiet och gå ut på en osäker arbetsmarknad - när den som läser in gymnasiet i efterhand har försörjningen fixad? Varför låna pengar från CSN och börja på högskolan - när den som skjuter upp utbildningen kan få kalaset finansierat av skattebetalarna?

Lika motsägelsefulla blir S krokodiltårar över ungdomsarbetslösheten - samtidigt som de drar tillbaka drygt 30 miljarder som regeringen har satsat mot ungdomsarbetslösheten. S avvisar helt regeringens generella sänkning av arbetsgivaravgifter för unga, som kostar drygt 10 miljarder om året. I stället vill de införa "första jobbet-avdrag", som omfattar betydligt färre och bara kostar en miljard per år.

S ungdomspolitik - bidrag till den som pluggar, men snålt med skattelättnader för den som anställer unga - ger en blixtbelysning av hur S vill möta jobbkrisen i stort: Höjda bidrag står i fokus, företag skapas genom politik och subventioner snarare än individers initiativkraft, och människor måste få betalt för att plugga.

Den ideologiska skillnaden till alliansen är tydlig. S vill ha mer politik i alla tänkbara sammanhang, de säger "ge oss bara dina pengar så ska vi skapa det goda samhället". Frågan är om väljarna tror på det.

tisdag 6 oktober 2009

Sahlin ljög igen

Läsvärt på Politikerbloggen... Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin sa i morse i SVT att hon tjänar “närmare 100 000 kronor i månaden”. Sanningen är att hon tjänar 135 000 kronor i månaden....

Som om det vore första gången Mona Sahlin vinklade på verkligheten lite....