tisdag 30 juni 2009

Almedalen

Hej och God Morgon Almedalen. Det är ett strålande solsken och en värme utan dess like på Gotland. I har MUF debatt mot SSU. Och jag ska även vara med på Elisabets seminarium :)

Bilder från Almedalen MUF vs SDU





MUF vs SDU

I går debatterade Niklas Wykman mot SDUs ordförande Erik Almqvist som även arbetar som pressassistent hos SD. Niklas var grym i debatten. Vi fick inte ett enda besked under en hel timme kring hur centrala och akuta samhällsproblem ska lösas. Inte ett enda besked. Istället blev det meningslösa utläggningar om tveksamma resonemang som saknar stöd i både forskning och empiri.

Första frågan som ställdes i debatten till debattörerna var, vilken fråga de ansåg var viktigast. Niklas svarade att det var ungdomsarbetslösheten medan Erik svarade folkhemmet... för övrigt tyckte Erik att Swe var grymt fram till 1970 sen hade det gått utför för den Svenska kulturen...


tisdag 23 juni 2009

Planering

Hoppas att ni alla hade en fantastisk midsommar. Jag var på förbundsstyrelsemöte och midsommarfirande i Nyköping. André Assarsson har lagt upp bilder från helgen på sin blogg.

Om mindre än en vecka är det Almedalen, jag ska med Elisabeth Svantesson, riksdagsledamot ifrån Örebro län. Hon medverkar på ett flertal seminarium under Almedalen.

Jag kommer även att passa på att hålla flaggan högt för MUF som ska dit. Niklas Wykman och André Assarsson har planerat in i det sista. Jag vet att de förbereder sig för att maxa sina prestationer :). Givetvis är inte MUF på plats utan vår duktiga pressekreterare Gustav Stenlund :). men ngn sälräddning blir det inte i år. Även om det är en viktig fråga.

onsdag 17 juni 2009

M och Alliansen ökar i Halland

Underbart!!


Moderaterna är största partiet i Halland och når 38,5 procent i Halland!!
Centern når 10,3 procent, Folkpartiet 8,1 procent och Krisdemokraterna 5,1 procent.
Det går bra för Álliansen i Halland!
Socialdemokraterna är näst största parti i Halland med 28,2 procent samtidigt som vänsterpartiet får 1,9 och Miljöpartiet 3,2 procent.
Hela SCB mätningen finner du här

måndag 15 juni 2009

Medlem I Facket?

Muf:s internationella sekreterare Rola har en blogg som jag brukar läsa. I lördags bloggade hon om "Medlem i Fackets" youtubesida. Jag var bara tvungen att gå in och kolla...

Betyg - Kass...


Ung Kandidat




Varje dag fattas en massa beslut i Sveriges kommuner och landsting samt i Sveriges riksdag. Beslut som påverkar vardagen för dig och alla andra Sveriges unga. Trots det är de under 30 år starkt underrepresenterade – detta vill MUF ändra på. Därför är vi nu på jakt efter dig som vill vara kandidat för Moderaterna. För information, gå in på ungkandidat.se

torsdag 11 juni 2009

Iranska valet...totalitärt!

En ny dag idag... och den började tidigt, rättare sagt 05.00.

Åker tåg mot Halland, och när jag sitter på tåget brukar jag passa på att surfar runt på nätet, läsa om de senaste nyheterna, kika in på politikerbloggen, och uppdatera mig vad som händer i bloggosfären.

Det är alltid grymt kul att läsa Dick Erixsons blogg, jag fastnade i ett inlägg
som han skrev i går, med rubriken "Det finns inga `moderata´ alternativ i iranska valet."

Men spektaklet är så långt ifrån ett legitimt val man kan komma. De kandidater som ställer upp är godkända av det högsta religiösa ledarskapet. Här följer Iran mönstret från “val” i Sovjetunionen: bara goda kommunister fick ställa upp.

Till fredagens val i Iran har bara fyra av 470 godkänts (!) att ställa upp. Inga kvinnor tillåts kandidera,
rapporterar AP.

Helt galet att Iran har ett väktarråd som beslutar vilka som får ställa upp i presidentvalet den 12 juni. Detta är ngt som svensk media slätstruket rapporterar om. Bland kandidaterna finns den sittande presidenten Mahmoud Ahmadinejad och hans största motståndare, Mir Hossein Moussavi.

Förutom Ahmadinejad och Moussavi godkänns förra talmannen för Irans parlament Mehdi Karroubi och den tidigare chefen för revolutionsgardet Mohsen Rezai . Inga kvinnor har som sagt klarat sig igenom väktarrådets granskning... och med tanke på det förtryck, synsätt och brist på demokrati är jag inte förvånad!

Pricken över i:et är att väktarrådet vars medlemmar tillsätts av landets högsta religiösa ledare, ayatolla Ali Khamenei inte själv tillsatt i allmänna val, utan utsågs av sin föregångare, den iranska revolutionens "fader", ayatolla Khomenei. Totalitärt!!

Iran och andra totalitära stater är ett problem, och ett större problem är att vi i SWE blundar och håller käften om det.

onsdag 10 juni 2009

mot valseger 2010

Artikel i HP

Min och Lundholms artikel som var inne i HP 5 juni

Nej till höjd skatt
Halmstadborna kommer att få höjd kommunalskatt efter årsskiftet. Vi från Moderata Ungdomsförbundet tar tydligt avstånd ifrån att lösa sämre tider med mindre pengar i lönekuvertet och minskad pensionsutbetalning.

Att höja skatten i Halmstad leder till att kommunen bara flyttar samhällsproblemen till pensionärer, familjer, ungdomar och andra skattebetalare. Det löser inga problem. I sämre tider är det viktigare att visa ledarskap genom att prioritera och skapa kontroll över ekonomin.

Vi Moderater har ett särskilt ansvar att lösa samhällsproblem och prioritera skattepengar rätt. Vi har lovat väljarna att satsa på trygghet, skola och omsorg. Det har vi bara råd med genom att fler Halmstadbor jobbar när det blir mer lönsamt att arbeta.

Därför har vi inte råd att höja den skatt som låser fast människor som befinner sig i utanförskap och bidragsberoende. Kravet om skattehöjning rimmar dessutom illa med att kommunen flyttar på turistinformationen för flyttens skull, arrangerar en marinfestival, bygger en Halmstad Arena och pumpar in pengar till en olönsam flygplats när det finns en bättre i Ängelholm.

Glädjande är dock att kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) nämnde att den kommunala organisationen skall granskas ingående. Målet med granskningen är att finna lämpliga sparobjekt. Vi i MUF ser fram emot att översynen resulterar i att minska antalet kommunråd, fullmäktigeledamöter och nämnder.

Jenny Petersson, Vice förbundsordförande i MUF

Christofer Lundholm, Ordförande MUF Halmstad

måndag 8 juni 2009

Stort tack!

Jag vill riktiga ett jättestort tack till alla er underbara medlemmar i Moderata Ungdomsförbundet som bidragit med fantastiska insatser!

Sedan även ett tack till alla som satte ett kryss på mig och på Moderaterna!

Moderaterna gick inte lika mycket framåt som vi alla hade önskat men vi gick framåt, speciellt i Halland. Men valet är en framgång för oss! Socialdemokraterna stod helt stilla samtidigt som Moderaterna gick framåt och Alliansen blev större en oppositionen! Detta är bra inför 2010!

lördag 6 juni 2009

Glöm inte... Heldre Moderat än Pirat!

Efter att ha synat Piratpartiets argumentation i sömmarna blir partiets brister tydliga. Missnöjet med FRA- och Ipred-lagen har gett piraterna oförtjänt vind i seglen.

Piratpartiet spelar inte med öppna kort och ger inget besked om vilken partigrupp de ämnar tillhöra i Europaparlamentet. De stänger exempelvis inte dörren för ett samarbete med kommunistiska partier. Ett besked i den här frågan är särskilt viktigt när partiet säger att de ska rösta samstämmigt med partigruppen.

Piratpartiet vill slopa patenträtten, vilket skulle få förödande konsekvenser för medicinforskningen. Medicinindustrin drivs precis som andra industrier av vinstincitamentet. Utan patenträtten hade vi idag inte haft de mediciner som vi idag har.

När det gäller fildelningsfrågan finns det andra partier som också värnar om din integritet på nätet som tvärtemot Piratpartiet har de en hållbar politik för andra viktiga områden - ett sådant parti är Moderaterna. Moderaterna tar ställning för frihet i alla frågor, gällande alltifrån klimatet till jobben som påverkar vår vardag i Sverige.

Utan publicitet I HP

Fick inte mina svar publicerade i HP varken till Jenny Johansson (MP) eller Magdalena Streijffert (S)...

Svar till Magdalena Streijffert(S)HP 2 juni

Klimatfrågan är EU-valets viktigaste fråga. Vi delar vår miljö, precis som vårt ansvar för den.

Magdalena Streijffert försöker i desperation lansera ett så kallat ”A green new deal”. Precis som Roosevelts ”New Deal” innehåller det här paketet ”jobbskapande stimulanser” och ”ambitiösare satsningar” i det egna landet.

Till skillnad från S och Magdalena Streijffert driver Moderaterna en resultatinriktad politik. Socialdemokraterna vill att vi koncentrerar utsläppsminskningarna till Sverige, trots att Sverige bara står för 0.2 procent av alla utsläpp av växthusgaser. EU står för 13 procent av världens utsläpp och med enkel mattematik så innebär detta att 87 procent av utsläppen av växthusgaser släpps ut resten av världen, så Magdalena Streijffert (S) det innebär att klimatutmaningen i allra högsta grad är internationell och att vårt EU-medlemskap är nödvändigt.

Föroreningar har aldrig gjort brytt sig om nationsgränser och det gör miljöutmaningarna till den fråga som kanske allra mest visar vikten av ett starkt EU-samarbete. Sverige ska därför vara en pådrivande kraft för att EU tar sig an miljö- och klimatfrågorna på allvar, med bindande mål, samarbete och lagstiftning. Moderaterna ser Europasamarbetet som den naturliga basen för en effektiv och resultatinriktad miljöpolitik.

Vi i Moderaterna tycker det är viktigare att koncentrera resurserna och göra utsläppsminskningar där det gör mest nytta. I vilket land minskningen sker spelar ingen roll när utsläppen är ett globalt problem. Miljöpolitik är ett område där EU faktiskt kan göra skillnad och nytta.

Jenny Petersson
Vice Förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet
Kandidat till Europaparlamentet, nr 34 på Moderaternas lista

torsdag 4 juni 2009

Ulvskogs gräddfil..

Ekot kan i dag avslöja att Marita Ulvskog, (S), försökt få en gräddfil i Europaparlamentet. Ulvskogs oro för att hennes kritiska inställning till EU skulle försvåra det politiska arbetet fick henne att be om hjälp av Socialdemokraternas gruppledare i Europaparlamentet Martin Schultz från Tyskland.

Negativa Marita Ulvskog (S) har antagit en pessimistisk strategi inför Europavalet. Hon talar allt mindre sakfrågor för att istället skrämma väljare och smutskasta motståndare... Klart att hon behöver hjälp på plats i Bryssel.

Heldre moderat än pirat!

Moderaterna tillhör Europaparlamentets borgerliga partigrupp och röstar därför för en politik för mer marknadsekonomi, frihandel och självbestämmande.

Det är bara 2% av ärenden i EU-parlamentet som rör de frågor Piratpartiet är engagerade i. 98% av politiken gör det inte. Piratpartiets tydliga linje är att de kommer strunta i dessa 98% av politiken, de kommer rösta som den partigrupp de kommer tillhöra om de kommer in. Vilken grupp är det då?

Det skulle ju kunna ge en vägledning för hur Piraterna kommer agera i parlamentet. Men inte heller här ges besked. Piraterna förhandlar med 4 grupper! Det i sig är sååå oseriöst. Väljarna har inte en aning om vad de får för politik från Piraterna i 98% av det som EU-parlamentet ägnar sig åt.

Moderaterna tar ställning för frihet i alla frågor, gällande alltifrån klimatet till jobben som påverkar vår vardag i Sverige. Piratpartiet är ett enfrågeparti som bara tar ställning i en enda sakfråga som Europaparlamentet sällan röstar om. Vem ska då företräda dig i alla andra frågor?

3 dagar kvar



MUF Kampanjar! Johan Hammmerby är pigg och vaken och kör hårt!