måndag 4 februari 2008

Från Espresso House..

I går lämnade jag Unnaryd efter att ha haft stämma i två dagar.
Otroligt glad över att ha fått förtroende att leda MUF Halland i ett år till.
I dag sitter jag i på ett café i Stockholm. Kontrasterna mellan Unnaryd och Sthlm är stora, till bådas fördelar :).
Tacka vet jag Frirörlighet, bra kommunikations möjligheter mm. Kom tänka på Niklas tal, då han pratade om hans besök på Cuba. Helt sjukt att människor romantiserar och strävar efter ett sådant samhälle. Tur att jag gick upp extra tidigt för att sprida en ideér om en bättre framtid... Vi får aldrig sluta förändra!
I dag har jag möte med de olika arbetsgrupperna i MUF, grymt roligt arbete

Vi hörs!

söndag 3 februari 2008

Pressmeddelandet som skickats ut

Årets Distriktsordförande 2007 i Moderata Ungdomsförbundet blev omvald på MUF Hallands distriktsstämma i lördags.

Under helgens stämma, som ägde rum i Unnaryd, för Moderata Ungdomsförbundet i Halland fick Jenny Petersson, Halmstad, fortsatt förtroende att leda distriktet.

- Jag är mycket tacksamt och glad för att jag har fått förtroendet som ordförande ett år till, säger Jenny Petersson i en kommentar.

Till vice ordförande valdes Sonny Nilsson, Halmstad, och till andre vice ordförande Viktoria Larsson, Halmstad. Till styrelseledamöter valdes Katja Mehnert från Kungsbacka, Sebastian Antonér och Lina Alberoth från Varberg, samt Christofer Lundholm från Halmstad.

Under stämman behandlades propositioner och motioner. Bland annat tog stämman beslut om att ”en hållbar miljöpolitik ska ha sin utgångspunkt i att se människor som en lösning snarare än problem. ”

- Jag är stolt över att det är en framtidstro som präglar de moderata åsikterna och att våra medlemmar har en positiv människosyn. Efter detta känns det extra roligt att fortsätta med arbetet att leda den grupp, ”Vår miljö, en blå planet”. I MUF som skall ta fram en hållbar miljöpolitik.

Stämman beslutade i enlighet med Viktoria Larssons (ordf. MUF Halmstad) motion att Moderata ungdomsförbundet i Halland ska verka för att en utredning tillsätts för att se över nämndemannasystemet och om det bör avpolitiseras, hur nämndemännens ekonomiska ersättning kan förbättras, hur nämndemännens juridiska kompetens och kunskap kan höjas samt hur representationen av folket ska kunna breddas.