torsdag 29 mars 2007

kort uppdatering

Saker som hänt sen sist:

  • Förmögenhetsskatten ska tas bort, jippi!
  • Konferens med MUF-distrikt i Väst Sverige, grymt!
  • Antal kampanjer med MUF-Halland!, grymt kul!
  • Borglig valseger i Finland, toppen!

måndag 19 mars 2007

Grattis Mona!

Grattis Mona Sahlin!
Moderata ungdomsförbunden i Halland vill gratulera den svenska socialdemokratin till valet av ny partiledare. Enligt offentliga uttalanden var inte Margot Wallström, Carin Jämtin eller Ulrica Messing villiga att åta sig partiledarrollen. Eftersom partiet tydligt tagit ställning för en kvinnlig partiledare banade detta vägen för Mona Sahlin. Vi anser att människor ska ha lika möjligheter, då går det inte att vara för kvotering.

Det som får borgerliga politiker att avgå blir socialdemokratiska politiker belönade för, bland annat med ett ordförandeskap i Sveriges nuvarande största parti. Mona Sahlin har klarat av att ha svartjobbare, skippat TV-licensen, vårdslöshet med skattepengar, 98 P-böter och kronofogdsärenden.

Sahlin säger att hon har starkt mandat för att leda ett förnyelsearbete i partiet. Några konkreta politiska förslag uppges dock inte…"Alla ska med" men vart?
Inåt vill Sahlin öppna upp för en diskussion om valfiaskot, en lång eftervalsdebatt lär följa.
Sahlin pratar mycket mer om den borgerliga politiken än den egna!
Nu återstår det att se hur lång tid det kommer att ta innan Sahlin börjar leverera, men det kan inte heller vara lätt att vara Mona Sahlin – förr ville hon förnya då fick hon inte leda,
nu får hon leda men kan inte förnya!

Som sagt ett varmt grattis och ett stort lycka till!

Jenny Petersson, Ordförande Moderata ungdomsförbundet i Halland.
Viktoria Larsson, Andre vice Ordförande Moderata ungdomsförbundet i Halland

måndag 12 mars 2007

Kommunala Rikskonferensen

Vilka dagar med inspiration och motivation!

onsdag 7 mars 2007

Nej till Kvotering

Läste i DN http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=625454 om
Kvinnligt underskott i bolagens valberedningar.
Jag är givetvis för kompetenta styrelser som består av individer med unika egenskaper. Att staten ska ha synpunkter på vem som ska sitta i bolagets styrelser eller vara chef är en tanke, handling som jag tar avstånd från. Staten ska hålla sig borta från näringslivets styrelser, dessa styrelse är en fråga för bolagen och som ägarna ska besluta om. Det privata näringslivet bygger inte på folkval och har ej som uppgift att representera medborgarna.

Kvotering har inget med jämställdhet att göra, för mig handlar jämställdhet om att varje individ ska få kunna utvecklas och göra det som han eller hon är intresserad av oberoende av könstillhörigheten.

måndag 5 mars 2007

Pinsamt Bodström!

- De här männen har inte en chans att få stanna i Sverige därför att regeringen inte upphäver grunderna för avvisning, nämligen att de är misstänkta för att ha begått terrorism. Så man skjuter ansvaret ifrån sig och ger sken av att de här männen ska få en riktig chans - de kommer inte att få stanna i Sverige, säger Bodström till SVT:s Gomorron Sverige.

Pinsamt att förre justitieministern Bodström går, säger emot grundläggande rättsprinciper, att gripa, fängsla och frihetsberöva en individ UTAN att delge bevis eller en opartisk rättegång.
Som politisk makthavare måste man försvara mänskliga rättigheter, skyddet för den enskilde individen.

Bodström borde kanske sätta sig in i den enskilda människans grundläggande fri- och rättigheter.Skönt att den nya regeringen har tagit ett steg i rätt riktning genom att låta Alzery få en prövning i Sverige.

fredag 2 mars 2007

Äntligen!

Igår hände det...näringsminister Maud Olofsson och finansminister Anders Borg lämnade över ett förslag om skattelättnader på hushållstjänster till Lagrådet...Grymt!!
Ett första steg mot ett antal nya jobb...jobb inom hushållssektorn..Grymt!!

Glömt skriva...Om Halland..Halland ska inte tvingas in i en storregion..

Varför slå sönder Halland..Halland fungerar! Halland växer så det knakar!!
Men, men.. varför inte se Sverige som en region i EU!!..inte helt fel, tycker jag!!